"Jolanta Fedak to dobry polityk na trudne czasy, a te mogą nadejść w każdej chwili". "Jesteśmy jak rodzina, naszej rodzinie przewodniczy Jola". Nieugięta, wytrwała, ma wizję, ma cierpliwość! Tak podczas Wojewódzkiego Zjazdu delegatów opisywali sylwetkę Jolant Fedak. W sobotę 10 września wybraliśmy Prezesa na koleją kadencję. Nikt z pośród kandydatów nie miał wątpliwości że to Jolanta Fedak jest gwarantem kompromisu w Sejmiku Województwa Lubuskiego.

Wojewódzki Zjazd Delegatów odbyła się w sobotę. Zjazd Wojewódzki poprzedziły Zjazdy Powiatowe. To podczas nich wybrano Delegatów na Zjazd Wojewódzki. Polskie Stronnictwo to najbardziej demokratyczne ugrupowanie polityczne. My wybieramy władze od gminy do powiatu i dalej przez województwa do stolicy. To tutaj demokracja znajduje swoje fundamenty. Wybieramy z pośród dwóch kandydatów.

Wojewódzki Zjazd Delegatów to nie tylko wybory władz. To czas szczerej rozmowy naszych działaczy. To tutaj krystalizują się postulaty płynące do "Warszawy". A naszych postulatów wysłuchali Prezes PSL Władysław Kosiniak- Kamysz oraz Przewodniczący Rady Naczelnej.

Nowymi członkami Zarządu Wojewódzkiego zostali:

1. Fedak Jolanta- Prezes
  37. Urbański Tomasz
  38. Wydrych Zbigniew
  39. Ziarek Andrzej

Dziękujemy Wszystkim delegatom za obecność. Dziękujemy Gościom z Warszawy że byli z nami. Gratulujemy Joli wytrwałości i konsekwencji w działaniu.